Nors tai nėra mūsų krašto tradicinis gaminys, tačiau paskutiniu metu jis labai išpopuliarėjo. O tą puikiausiai gali įrodyti picerijų skaičius, kurių galime rasti praktiškai kiekviename mieste ir netgi ne po vieną. Taigi, šis valgis yra tikrai mėgstamas. Ir nors daugeliui jo gamyba nėra paslaptis, tačiau tikrai ne kiekvienas gali iškepti skanią picą. Kadangi tam įtakos turi ne vienas aspektas, kuris kartais nuo gamybos įgūdžių gali ir nepriklausyti. Šiuo atveju labai svarbūs yra trys aspektai. Pirmasis būtų padas, kadangi nuo jo labai daug priklauso ir galutinio gaminio skonis. Kitas aspektas būtų ingredientai, nors renkantis juos galima pasitelkti ir kūrybos laisvę bei vadovautis asmeniniu skoniu, kuris kiekvieno yra skirtingas. Taigi, objektyviai įvertinti šio aspekto nelabai įmanoma, kadangi nuomonių gali būti pačių įvairiausių. Ir trečias ne ką mažiau svarbus dalykas yra krosnis picai. Aišku, įmanoma apsieiti ir visai be jos, pavyzdžiui, kepant picą namuose, tačiau tai nereiškia, kad ji nėra svarbi. Kadangi praktiškai visose gerose picerijose rasime išskirtines krosnis. Ji leidžia ne tik paruošti patiekalą labai greitai, kadangi pasiekiama itin aukšta temperatūra, bet kartu ir užtikrinti geriausią jo skonį.

Kiek kainuoja krosnis picoms?

Rinkoje galima rasti labai įvairių ir skirtingų variantų. Vienos jų yra pakankamai nedidelės ir gali būti naudojamos kiekvienuose namuose. O kitos yra tikrai didžiulės ir užima nemažą patalpos dalį. Tokie variantai, dažniausiai, yra tradiciniai itališki gaminiai arba dar kitaip vadinama profesionali picų krosnis. Kuri leidžia užtikrinti reikiamą temperatūrą ir yra pakankamai talpi, jog vienu metu būtų galima kepti netgi kelias picas. Ir visai natūralu, jog tokie gaminiai gali kainuoti tūkstančiais. Kadangi ir jų gamyba, ir montavimas reikalauja nemažai resursų. Tačiau ir renkasi jas tik šioje srityje besispecializuojančios maitinimo įstaigos. O nenorintys kurti verslo ir plėtoti išskirtinės veiklos gali rasti paprastesnių variantų. Jie tikrai nebus tokie brangūs, tačiau leis netgi namuose išsikepti skanią picą. Tai gali būti ir elektrinės kosnys picoms ir naudojamos ant dujinės viryklės. Aišku, galima ir lauke pasistatyti specialią šio patiekalo gamybos vietą, tačiau ji jau užims nemažai vietos.

Kokia yra itališka picos krosnis?

Būtent ši šalis yra labiausiai siejama su picomis ir daugelis tiki, kad būtent italai jas kepa skaniausiai. Kadangi ir tradicijos ten yra giliausios. Todėl natūralu, kad daugumai bus įdomu sužinoti, kaip atrodo šioje šalyje naudojamos krosnys. Tačiau tikėtis kažkokio išskirtinio ir labai unikalaus gaminio nereikėtų. Kadangi daugumos jų principas yra gana panašus net į tas, kurios naudojamos mūsų šalyje. Be to, net ir pačioje Italijoje galima rasti gana skirtingų jų variantų, todėl vieno kaip tradicinio įvardinti tikrai neįmanoma. Nors dažniausiai tai būna pusapvalis gaminys, kurio viduje kūrenama ugnis ir būtent ten pasiekiama labai aukšta temperatūra. Taip pat toje pačioje erdvėje kepamos ir picos. O tokių gaminių gali būti labai įvairaus dydžio, pradedant nuo nedidelio varianto ir baigiant tikrai didžiuliais.

https://specus.lt/37-picos-krosnys